Meer informatie?

Meer informatie over het werk van Op Koers!, onze projecten, diensten en medewerkers?

Waterpoort Vlaardingen

In de Vlaardingse Broekpolder ontwikkelt Op Koers! adviesWERK, in opdracht van de Stichting Cultuur & Recreatie Zuid-Holland, het recreatietransferium ‘Waterpoort Vlaardingen’.

Recreatieve poort tot Midden-Delfland
Het recreatietransferium Waterpoort Vlaardingen wordt een aanleg- en informatievoorziening aan de Vlaardingse Vaart. Met recht dé waterpoort binnen de recreatieve poorten tot Midden-Delfland. De Vlaardingse Vaart langs de Broekpolder is vanuit het zuiden gezien de enige volwaardige entree tot het vaarnetwerk van het unieke cultuurhistorisch recreatiegebied Midden-Delfland

Ontmoetingsplek aan het water
Waterpoort Vlaardingen maakt de Vlaardingse Vaart tot een compleet vrijetijdsknooppunt voor water- en landrecreatie. Het natuur- en recreatiegebied Broekpolder is momenteel vooral gericht op de recreatieve natuurkwaliteiten op het land, het recreatietransferium voegt daaraan een praktische en gewenste verbinding met het water toe. De basis is een gratis aanlegvoorziening voor varende dagrecreanten uit de regio, die tussen zonsopgang en zonsondergang van harte welkom zijn om Vlaardingen te ontdekken. In historisch perspectief heeft de Vlaardingse vaart een belangrijke rol gespeeld voor de regio, goederen werden veelvuldig met zeilende Westlanders van en naar Vlaardingen gevaren. Voor deze kenmerkende schepen wordt dan ook een eigen vaste ligplaats ingericht. Een groter historisch zeilschip, een streektypische Hagenaar de Theodora, dient als drijvend bezoekerscentrum, verhuurbasis voor waterrecreatie én unieke Boot & Breakfast.

 

 

140619_recreatie-boulevard-1-500-ptattegrond-met-nummers-750x1024  11141770_1590780147849721_1791099819273327435_o